dijous, 31 d’octubre del 2013

Microrelat nº 27

Pseudònim:  rem64

EVOLUCIÓ VITAL

Ancestralment, Les dones han arriba al segle XXI amb una llarga llista de càrregues a les seves esquenes. Problemes de desigualtat en el treball, en la llar, al carrer. No obstant això, no és una conseqüència de la passivitat de la dona i de la seva falta d'esperit lluitador al llarg de la història. Tanmateix, si mirem enrera en el temps trobem a aquelles dones que vàrem lluitar a la revolució industrial, a la revolució francesa, i/o aquelles que reclamaven el sufragi universal femení i que van aconseguir que les dones poguessin votar per primera vegada a la dècada dels anys 30 del segle XX. Emancipant-se cada vegada més del pare, del marit o del germà. Aquesta és la causa pricipal per la qual les dones han anat fent-se camí alhora de fer valer els seus drets.

D' altra banda, la lluita contínua de l'ésser humà l'ajuda a tenir petits afanys de superació amb els quals vol aconseguir les seves fites,que les dones han aprofitat per incloure's dins d'una cultura masclista.Val a dir però que, tot i que l' ésser huma per natulalessa no és dolent, sí que s' ha de fer esment, que tot va en funció de quin és l'ambient en el qual nèix i crèix, així com de les persones que l'envolten. Per això, moltes vegades sentim el desig de controlar, no només, la nostra vida, sinó també la de les persones del nostre entorn.

Tant mateix, els medis de comunicació: televisió, premsa, ràdio, influeixen a les nostres vides a crear-nos un pensament bó o dolent segons siguin les noticies emesses en ells, però sobretot la televisió, que especialment en algúns dels seus canals  emet programació un xic violenta i fan que l'home tingui tendència a èsser violent, només per fet de ser més “ masclista”  davant dels seus similiars.

Amb el transcurs del temps, la imatge femenina a millorat, donat que ha estat capaç de treballar per a integrar-se en una societat de mica en mica l'hi ha permés prendre part a la societat diària,  atenent fins i tot tasques directives a les empreses. Deixant apart l' origen ancestral que donava a la dona el paper obligatori de tenir fills i tenir cura de la llar. No obstant això, no sempre, però si força sovint, sentim una nova notícia sobre la violència de gènere, que cada dia posa a la societat en contra d'aquest, de tal manera que es manifesta cada vegada que una dona és maltractada pel seu company. La societat surt al carrer hi posa de manifest el seu malestar per aquest tipus de fets. Malgrat que, el temps s'ha modernitzat força encara existeix la por al “que diràn”. Per això, moltes dones callen quan són desposeides de la seva dignitat

En conclusió,ja que em de conviure cada dia, forà bó que possèssim de manifest les pincipals raons per sobreviure millor com la felicitat i l'ajuda mútua, que ens ajudaran a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. En lloc de barallar-nos continuament fent-nos mal física i emocionalment, i alhora hem de fixar-nos  en  persones rellevants en les quals poder emmirallar-nos alhora de fer més fàcil la vida de l' humanitat.  Per tant, quina millor paraula que la pau i la concordia per viure més i millor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada